dilluns, 1 d’octubre del 2018

MANIFEST - SA MILANA DÓNA SUPORT A LA FBME


Davant els esdeveniments d'aquestes darreres setmanes, els quals bàsicament es resumeixen en un intent per part de la Federació d'Atletisme de les Illes Balears (FAIB) d'apoderar-se de les competències de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada (FBME) en matèria de curses per muntanya d'una manera hostil i inapropiada, tot atenent únicament a motius econòmics i encoratjada per persones descontentes amb la FBME.

El club de muntanya Sa Milana-Alaró vol fer públic el seu desacord davant d'aquesta acció perquè entén que si finalment aquesta mesura és aprovada pels òrgans competents, la feina feta aquests darrers vint anys haurà estat de bades i donarà peu a cobrir una demanda per part d'empreses i marques comercials basada únicament en els interessos econòmics, deixant de banda totes les tasques fetes fins ara: en matèria mediambiental; en reglaments; en limitació de la pressió a l'entorn reduint el nombre de participants per cursa; en manuals de bones pràctiques; en potenciar l'esperit primigeni del nostre esport; en fomentar l'acció integradora en àmbit social dins cada poble, o barriades -en el cas de Palma; en fomentar l'esport base i un llarg etcètera.

Les curses de la Pujada Castell d'Alaró, Felanitx Xtrem i Cas Secretari sempre seran nostres, dels muntanyers, de la mateixa manera que ho han expressat altres clubs de muntanya amb les curses que organitzen i que també estan en desacord amb l'acció de la FAIB. Per tant, en el cas que les competències passassin a la FAIB, Sa Milana, seguiria organitzant les curses amb la FBME o, en el cas que això no fos possible, de manera independent. I si finalment, l'única opció fos fer-les amb la FAIB, Sa Milana o deixaria de fer-les o les faria de manera popular.

Per tot això, Sa Milana recomanarà als seus associats que segueixin federats amb la FBME i que no donin suport a la FAIB. Sempre serà una recomanació ja que Sa Milana no obliga a ningú a prendre cap tipus de decisió. Sempre hem estat un club obert (mentre se'ns ha respectat). Les nostres portes sempre han estat obertes per entrar i sortir, per tant, respectarem qualsevol decisió dels nostres associats mentre siguin respectuosos amb la filosofia de club.

Lamentam profundament el poc tacte i el talant de la FAIB i esperam que la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear decideixi de manera coherent i mirant pel bé del nostre esport, de les nostres curses i de la nostra illa: la nostra llar.

Gràcies a totes ses milanes pel vostre suport.
La junta directiva de SA MILANA





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI