divendres, 8 d’agost del 2014

GIIR DI MONT 2.014

Crònica Joan Adrover

La setmana del 21 al 28 de juliol tres membres de sa milana: Toni Luque, Joan Simonet i Joan Adrover, intentaren l’ascensió al Cerví, la qual cosa no va ser posible a causa del mal temps, però no varen desaprofitar la seva estada a cervinia i ascendiren el Breithorn occidental i central per començar l’aclimatació. 

Els pocs moments que la meteorologia els hi va deixar aprofitaren per entrenar la Giir di Mont a més de 2000m i ascendint a cotes de més de 3000m. 

A finals de setmana pujaren el Pòlux, muntanya de 4165m on les condicions ja foren un poquet més tècniques. El dissabte matí es disputava a Cervinia "Le km vertical" amb la participació d’en Bruno Brunod, el qual tengueren la oportunitat de conèixer i xerrrar amb ell. 

El dissabte horabaixa començà l’espectacle de la "Giir di Mont", una de les carreres mítiques de les curses de muntanya, que es desenvolupa en un entorn espectacular i amb una gran duressa, 32km i casi 2500m de D+. Recollida de pitralls, regals a rompre: 3 ganivets de cuina i unes estissores fet tot a Premana, calcetins i tovallola de viatge, a més de xocolata ecològica i tota la informació de la vall. Sopar típic de pizza feta al forn amb en Tòfol Castanyer, al mateix alberg on hi havia tota l’èlit femenina i masculina de l’skyrunning, desitjarem bona sort al Kilian.

Al dia seguënt sortida espectacular, recorregut tècnic, terra banyat, patinades, pujades que no acaben mai, baixades relliscoses i perilloses, caigudes aparatoses, animació com la "Zegama-Aizkorri", darrers kms interminables i entrada a meta emotiva per haver completat una gran cursa. Dutxa multitudinaria i dinar de buffet on no hi faltava de res. 

Visita turística a Bérgamo i milan, i tornada a Mallorca amb la sensació d’haver disfrutat molt de la muntanya i de la "Giir di Mont".


Joan Adrover | Fotografíes





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI