dijous, 8 d’agost del 2013

COMUNICAT DE L'ORGANITZACIÓ DE LA CRONO BARRANC DE BINIARAIX


Davant els fets ocorreguts durant la celebració de la Cronoescalada Barranc de Biniaraix i les queixes rebudes per varis corredors referent a les decisions dels àrbitres en pràctiques de la Federació, l'organització de la prova vol expresar el seu punt de vista sobre la situació:

-----------------------------------------------------------------------------
L’Organització de la Cronoescalada Barranc de Biniaraix 2013 vol manifestar el seu total desacord amb les sancions imposades pels jutges de la Federació a diversos atletes que participaren en la prova del diumenge 4 d’agost.

Consideram desmesurades l’aplicació de sancions referents a la visibilitat del dorsal (previstes en el punts 11.1.4 del Reglament) pels següents motius:

- No va existir imparcialitat en l’execució de les sancions ja que hi havia altres corredors que portaven el dorsal amb similars condicions i no foren sancionats.

- No s’impedia la correcta lectura del dorsal d’una de les participants sancionades (dorsal 1072) mentre que en altres casos la lectura del dorsal era impossible o dificultosa i no foren sancionats.

- Creiem que l’actuació dels jutges en pràctiques s’hauria d’haver centrat més en una labor pedagògica i no tan punitiva, establint les bases per a que en properes edicions el corredor tengui un correcte coneixement de la normativa i es pugui aplicar.

Igualment estam en desacord en la forma en la qual es va notificar la sanció a les persones sancionades. En el cas particular d’una corredora, aquesta no va ser avisada del motiu de la sanció fins desprès de l’entrega de premis.

Com a grup Organitzador creiem que és important que es mantingui una línia d’arbitratge més acord amb la filosofia de les curses de muntanya primant en primer lloc la part de vigilància del compliment del Reglament i no tant la sancionadora. Pensam que és una bona manera perquè en un futur els participants puguin observar i complir la normativa.

Sóller, a 8 d'agost del 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COMENTARI