Detectats alguns comentaris sobre el responsable del comité de curses per muntanya,
La Federació Balear de Muntanyisme i Escalada ha considerat remetre aquesta nota informativa a tota aquella gent interessada en aquesta displicina – coneixedors d’aquest esport i nous practicants- per comunicar que la situació actual és veritablement complexa per a tothom que la entitat federativa treballa per a la seva millora amb la comunicació oberta amb les institucions governametals sense oblidar l’important increment d’interessats en practicar la disciplina comentada. Per aquest fet i per la seva preservacio de l’entorn un dels pilars de l’entitat Federativa, al Gener es van sol.licitar les autoritzacions pertinents per a la realització d’aquests esdeveniments esportius. Al març no es disposa encara d’una resposta vinculant des de la Conselleria de Medi Ambient ja que es transita per zones ambientalment sensibles on es limita de facto l’accés a tota persona a través dels Plans d’ordenació ambiental aprovats (especialment cims i espadats). Al 2011 es va definir a Espais de Natura Balear que el màxim aprovable podria ser de 250 participans i 400 a events de caire extraordinari (p.e. competicions nacionals, proves de menor impacte,...). Aquesta informació es facilitada al comité de Curses i als clubs organitzadors de curses, així com a la jornada tècnica realitzada al març del 2011 i a l’entrega de trofeus de 2011. Sient així informat a tots els interessats a través dels canals de comuniació vàlids per a la pròpia FBME (web, facebook, mailing a clubs i revista SAIG) es considera no entrar respondre als diferents blocs especialitzats, diversos “foros” oberts, i convidar a tot interessat/da a remetre qualsevol reclamació/queixa associada a aquest asumpte a la Secretaria de l’Entitat federativa er ser resposta de forma particular pel Comité de curses.
A la FBME es valora com a pilar essencial de la displicina esportiva la competició sient aquesta la qüestió bàsica per a prevaldre la presència de participans federats a les curses i a destinar les principals proves de llarga distància exclusivament a aquest col.lectiu, però sense rivalitzar en cap cas amb l’àmbit de conservació i divulgació popular d’aquesta disciplina, permetent en tot moment dels entorns de muntanya a tots els seus nivells, i entenent que la Serra de Tramuntana disposa en l’actualitat de figures de protecció restrictives que s’han de conèixer i respectar a per poder dur a terme la cursa (s’aportaren al.legacions al PORN per aquest fet al 2007). I per altra banda, els organitzadors també poden disminuir el nombre de participants per conveniències logísitiques i per seguretat en trams de risc. Per últim s’ha de tenir en compte que els itineraris i recorreguts que escara que transiten per espais d’ús limitat, passen per unes zones mes degradades ecològicament i poden disposar de major presència de participants sempre i quan es compleixin una sèrie de requisits d’ús, sient aquesta la resposta a la diferència de places per a proves que circulen per trams de la ruta de Pedra en Sec, com és la ultra-marató de la Serra de Tramuntana.
I es voldria convidar a tots els interessats/ades que no es puguin apuntar per córrer a una cursa respectin als organitzadors en el seu treball i valorin la seva col.laboració com a voluntaris en aquests events esportius.
La Federació dona tot el seu suport al comité de curses, organitzadors, Ajuntaments i altres institucions i a tots aquells que gratuïtament permetin que es tengui l’oportunitat d’experimentar les sensacions de llibertat, plaer i esforç que aporta el simple fet de córrer per la muntanya i especialment a l’àmbit de la Serra de Tramuntana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
COMENTARI